torsdag 7. januar 2010

Det moderne prosjekt

Det moderne prosjekt er en dominerende filosofisk retning, som strekker seg fra 1600-tallet og frem til i dag. Boktrykkerkunsten, den nye naturvitenskapen og en begynnende kapitalisme bidro til å forme et helt nytt tenkesett og verdensbilde. Det moderne prosjektet dreier seg generelt om å strekke seg etter friheten, fornuften, opplysning og fremskrittet. Stikkord for denne prosessen kan være: troen på sannheten og metoden, troen på siste-instanser, troen på avsløringsstrategien, troen på framskrittet og troen på friheten.

Forskjellene mellom det moderne prosjekt og modernismen er at i modernismen eksprimenteres det med sjangere, i motsetning til det moderne prosjekt der det brukes en tradisjonell form.

På bildet ser vi et tradisjonelt landskap med en moderne kontrast - kvinneansiktet. Jeg mener at dette bildet hører hjemme under det moderne prosjekt, fordi det er et nyskapende og kreativt. Jeg valgte dette bildet fordi jeg syns det var facinerende hvordan kunstneren har klart å flette naturen og ansiktet så godt sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar